וקטור הוא סוג של תמונה וכדי לייצר אותו צריך עקומות "בזייה" אשר בפוטושופ ניתן ליצור אותם עם PEN TOOL. העקומה היא זו שמגדירה את שטחי הצבע בתמונות.
רוב התמונות שנעשים איתם שימוש הן פיקסליות ומורכבות מהרבה מאוד נקודות קטנות. אם רוצים למשל להגדיל את התמונה עם פוטושופ, צריך הרבה יותר פיקסלים לתמונה ושום מחשב לא ידע לשמור על חדות משום שהוא מעבד את הגודל לפי הצבעים.
משום שוקטור הוא צורה ולא פיקסלים, כאשר מגדילים אותו מכפילים איזה שהוא גורם בתוכו שמטרתו להגדיל את שטח התמונה תוך כדי שמירה על החדות.
איזה תוכנות עושות וקטורי ?
פוטושופ למשל איננה תוכנה המיועדת ליצירת וקטורים משום שהיא ממירה אלמנטים לפיקסלים. תוכנות טובות ליצירת וקטורים הם: אילוסטיירטור, פלאש, קווארק, פריהנד ועוד (לחץ כאן לרשימת תוכנות מומלצות לעיצוב גרפי). אלו תוכנות בעלות פונקציות של מילוי צבע בשטחים מוגדרים כדי ליצור את הוקטורי.
אם לא נעשה תהליך של מעבר תמונה מפיקסלים לוקטורי, מתקבלת תמונה מטושטשת נטולת כל חדות.
גרפיקה וקטורית
בגרפיקה וקטורית נעשה שימוש בשטח מסוים בתמונה כדי להגדיל אותו. כיוון שתמונת פיקסל מורכבת מהמון נקודות כאשר מגדילים אותה בעצם מתבצעת מתיחה שבעצם מורחת, את התמונה.
בפעולה זו עושה המחשב הגדרה של קטע בתמונה ולכן מסוגל לשמור על חדות. המחשב יכול לעבד צורות בסיסיות ולהפכם לאיורים וקטוריים כמו למשל: קשת, אליפסה,קו, נקודה ועוד אשר תיאורם נשמר בזיכרון המחשב.
כאשר מעוניינים להדפיס את התמונה המחשב יבצע "רינדור" ויצור תמונת סיביות ברזולוציה הנכונה.
גרפיקה וקטורית משנה את מיימדי התמונה והיא יכולה להרחיב אותה או לכווץ אותה מבלי לפגוע באיכות שלה ואף ניתן להכין לוגו לעסק בצורה נבונה.
מתמונת סיביות לוקטורי
תמונה המורכבת ממפת סיביות מייצגת בעיקר נתוני צבע. כאשר מותחים את התמונה, מותחים בעצם את הנקודות ואת הצבע ומתקבלת תמונה מטושטשת.
בתוכנות מיוחדות וקטוריות מצליחים להגיע להגדלת תמונה בלי התייחסות לנקודות אלא לכל הקטע עצמו וכך מתקבלת החדות.
התוכנות השמישות להפיכת לוגו לוקטורי הן: אדובי אילוסטייטור, אדובי פלאש, פריהנד ואדובי פיירווקס, קורל דרו ותוכנת פלקסי.